Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Idézetek negyedik része

William S. Gilbert
Ha valakit a sors tóba kényszerített, csodákat művelhet, ha kétéltűvé válik. Bámulatba ejtheti a világot azzal, mire képes a sikeres alkalmazkodás érdekében. Mégis azt hiszem, ésszerűbben jár el, ha azon igyekszik, hogy kimásszon a tóból, és tartóson a parton rendezze be életét - kopoltyúk nélkül.

Arnold Bennett
A világ legegészségesebb dolga a születésnap. Minél több van belőle egy embernek, annál tovább él.

Henry Youngman
Mindig van egy jól ismert megoldás minden emberi problémára - elegáns, tetszetős, és rossz.

H. L. Mencken
Én a dolgozó emberek barátja vagyok, és inkább leszek a barátjuk, mint hogy nekem is dolgoznom kelljen.

Clarence Darrow
A szótár az egyetlen hely, ahol az eredmény megelőzi a munkát.

Vidal Sassoon
A tudomány nagy pillanata: Einstein felfedezi, hogy az idő valójában pénz.

Gary Larson
Mindig magamra gondolok, és ugyanezt várom el mindenki mástól is. Én ezt nevezem rokonszenvnek.

Oscar Wilde
Szeretem hallgatni, ahogy beszélek. Nagyobb gyönyörűséget alig szerez valami. Gyakran bocsátkozom hosszú beszélgetésekbe magammal, és olyan magasröptű vagyok, hogy néha egy árva szót sem értek abból, amit mondok.

Oscar Wilde
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.

Oscar Wilde
Vakhitű ember az, aki ha késésben van, még berohan a templomba fohászkodni, hogy el ne késsen.

Tímár György
Önök nem fogják elhinni nekem, de létezik élőlényeknek olyan társadalma, közössége, ahol valóban a legjobbak irányítanak. Sajnos, ezt manapság egyelőre csak a páviánoknál tapasztalhatjuk.

Konrad Lorenz
A legtöbb faj elvégzi saját fejlődését, menet közben ókumlálja ki a dolgot, ami pontosan az a módszer, amit a Természet szándékolt. És ez az egész roppant természetes meg szerves meg összhangban áll a világmindenség titokzatos körforgásával, amely azt hiszi, hogy semmi sem ad olyan jól egy fajnak erkölcsiséget (...), mint az évmilliókig tartó, igazán csalódást keltő "próba és tévedés" módszer. Ez alkalmasint rendben is van a faj szempontjából, ám a ténylegesen belekeveredett egyének szemszögéből igazi disznóság...

Terry Pratchett
A kaszás (11. oldal)
Az egyik fajta igazság kategóriájába az olyan egyszerű és világos megállapítások tartoznak, amelyek ellenkezője nyilvánvalóan nem tartható fenn. A másik fajta, úgynevezett "mély igazságok" ezzel szemben olyan állítások, amelyek ellenkezője is mély igazságot tartalmaz.

Niels Bohr
Atomfizika és emberi megismerés (106. oldal (Vita Einsteinnel az atomfizika ismeretelméleti problémáiról))
Sose adjatok kölcsön könyvet, mert a kölcsönkapott könyvet senki sem hozza vissza. Az én könyvtáramban csak olyan könyvek vannak, amelyeket másoktól kaptam kölcsön.

Anatole France
Mindig szoktam magammal valami könyvet vinni, ha valamikor valahová távolabbra s hosszabb időre mentem, részint ugyan valóban azért, hogy akárhol is olvashassak, részint pedig csupán hiúságból, hogy lássák, ki és mi vagyok én.

Táncsics Mihály
Könyveket kiadni különben rangon alulinak tartom; csak azért teszem, keressenek valamit a könyvkereskedők, ha már annyit zaklatnak írásért.

Moliére
Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha feleséged új frizuráját vagy új ruháját nem vetted észre, hiszen úgysem miattad csináltatta.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!"

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.